Preventief ongedierte bestrijden

Niemand zit te wachten op een huis vol ongedierte, daarom geven wij u wat handige tips over hoe u zelf ongedierte preventief kunt bestrijden. ABC ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het verwijderen van wespen, mieren, ratten, kakkerlakken, muizen en bedwantsen.

Wat kunt u beter niet doen?

Om ongedierte preventief te bestrijden is het vooral belangrijk dat er geen etensresten rondslingeren in en rondom het huis, dieren zijn altijd opzoek naar eten om te overleven en komen hier dus ook op af. Mieren bijvoorbeeld, laten een bepaalde geur achter als ze voedsel hebben gevonden, andere mieren volgen dit spoor vervolgens ontstaan er al snel kolonnes met mieren in uw huis. Verder komen mieren en wespen af op zoetigheid, zoals limonade of frisdrank, dus laat dit vooral niet buiten staan. Ook is het belangrijk dat er geen vuilniszakken met voedselresten buiten blijven staan, dieren zoals muizen en ratten komen hier op af.

Wat kunt u beter wel doen?

De bestrijding van ongedierte moet zorgvuldig gebeuren, dus als u hier al last van heeft kunt u dit beter door een professional laten doen. Gelukkig kunt u ook preventieve maatregelen treffen, bijvoorbeeld als u terugkomt van vakantie even uw koffer controleren op bedwantsen, deze komen namelijk vaak voor wanneer mensen op reis zijn geweest. U kunt ook voordat u op reis gaat wat reviews over het hotel opzoeken, mochten mensen ooit last hebben gehad van bedwantsen is er vast een klacht over.

Oplossingen

Hygiëne is ook zeer belangrijk, dus hou het stofzuigen en schoonmaken van uw huis goed bij. Ongedierte zoals mieren kunnen niet tegen de geur van schoonmaakmiddelen dus als u al mieren heeft gevonden in huis maak alles dan goed schoon. Mieren kunnen ook niet tegen kruiden als nootmuskaat en basilicum, deze kunt u strooien op de plaatsen waar ze naar binnen kunnen komen. Ongedierte weet zich makkelijk door allerlei gaten in het huis te wurmen, dus zorg ervoor dat de gaten in uw huis gedicht zijn.

Toch nog ongedierte?

Heeft de preventieve bestrijding van ongedierte niet gewerkt? Wilt u meer weten over een soort ongedierte? Bekijk dan ook:

Meer over wespen Meer over ratten Meer over mieren Meer over kakkerlakken Meer over muizen
Meer over bedwantsen Meer over motten Meer over vliegen Meer over zilvervisjes

Heeft u vragen?

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag over het bestrijden van ongedierte? Of heeft u een andere vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om u bij uw vragen te helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 500 50 50. Ook kunt u een afspraak maken voor als u een Inspectie wilt.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

Waarom ongediertebestrijding

Ongedierte dringt op veel meer manieren uw woning binnen dan veel mensen weten. Naast openstaande ramen en deuren, vinden zij andere ingangen. Kieren vanaf 1 centimeter zijn al groot genoeg voor knaagdieren zoals muizen en ratten om binnen te komen. De meeste insecten hebben zelfs maar een enkele millimeter ruimte nodig. Bij onze Inspectie en het bestrijden van ongedierte controleren wij dan ook altijd of de zogenaamde entry-points (toegangswegen) afgedicht zijn. Het is belangrijk ratten te bestrijden met de juiste middelen.

De aanwezigheid van ongedierte maakt dat veel mensen zich niet meer prettig voelen in hun eigen huis of leefomgeving. Zij veroorzaken zelfs angstklachten en kunnen leiden tot psychische problemen. Niet zo gek wanneer we ons bedenken dat ongedierte zorgt voor geluidsoverlast, jeuk, slechte nachtrust en onhygiënische situaties. Daarnaast kan ongedierte ook voor ernstige materiële schade zorgen.


 SCHADE

Knaagdieren knagen aan elektra-kabels en zijn vaak de oorzaak van kortsluiting of moeilijk verklaarbare elektra problemen.


 BESMETTELIJK

Ongedierte kan besmettelijke ziektes bij zich dragen en deze door hun urine en uitwerpselen verspreiden. Het zijn vaak schadelijke dieren die u ziek kunnen maken.


 AANVALLEN

Wanneer ongedierte zich bedreigd voelt kan dit tot gevolg hebben dat zij agressief worden, u aanvallen, bijten of steken.


 VOEDSELINFECTIE

Doordat ongedierte aan voeding knaagt kan voedsel geïnfecteerd raken. Ook beschadigen zij verpakkingen waardoor voedsel eerder bederft.


 ANGST

Overlast van ongewenste dieren in huis veroorzaakt voor veel mensen angst, een onprettig gevoel en stress. Op den duur heeft dit gevolgen voor de nachtrust en leidt de overlast soms zelfs tot psychische problemen.