Motten bestrijding

Effectieve bestrijding vanaf € 55,00

  • Spoed bestrijding
  • Ook in avond/weekend
  • Erkend bedrijf
  • Gecertificeerde medewerkers
  • Inspectie
  • Garantie
  • Particulier en zakelijk

Afspraak maken?
Bel naar 085 500 50 50 of vul ons contactformulier in.


Werkwijze

  1. Inspectie
  2. Bepalen aanpak bestrijding
  3. Prijsopgave
  4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

BEL 085 500 50 50

voor snelle, deskundige en effectieve bestrijding.

Meer over motten

Motten bestrijden

mottenOp de markt zijn diverse middelen te koop voor het bestrijden van motten. Mochten deze u niet van het probleem afhelpen dan is het raadzaam contact op te nemen met een deskundige bestrijdingsdienst.

Wilt u weten wat ABC ongedierte voor u kan betekenen, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een Inspectie of bestrijding? Bel met 085 500 50 50, vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@abcongedierte.nl. Ons team van deskundigen staat voor u klaar!

Motten algemeen

De bruine huismot, leermot en pelsmot treffen we in veel gebouwen en huishoudens aan. Zij veroorzaken schade aan vloerbedekking en wollen stoffen. De bruine huismot is met uitgeslagen vleugels ca. 17-26 mm groot. De mot heeft drie zwarte vlekken op elke bruinzwarte voorvleugel en de achtervleugels zijn iets lichter van kleur.
De larven (rupsen) zijn geelwit van kleur en de kop is bruin met aan iedere kant 4 puntogen. Larven spinnen een kokervormig omhulsel en worden tot 20 mm lang. De motlarven voeden zich met plantaardige en dierlijke materialen. zoals zaden, graan, kurk, linnen, wol en bont. De larven kunnen zich alleen in vochtig materiaal ontwikkelen. Ze zijn dan ook vooral te vinden op rustige, vochtige plaatsen.

Een vrouwtjes mot legt 200-300 eitjes die na 10 tot 15 dagen uitkomen. Volgroeide larven verlaten de voedselbron en verplaatsen zich op zoek naar een geschikte plaats om zich te verpoppen. Het popstadium duurt 2-6 weken. De dan volwassen mot leeft ca. 2 weken. Vooral in de maanden juni tot augustus komen zij veel voor, maar in warme ruimten kan dit het gehele jaar het geval zijn.

Gevolgen overlast motten

Motten kunnen in principe geen kwaad. Motten kunnen wel eitjes in uw huis leggen. Wanneer deze eitjes uitkomen heeft u mottenlarven in huis. Mottenlarven eten aan textiel en zetmeelrijke voedingsmiddelen en kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan kleden, vloerbedekking, matrassen, meubels, kleding en meer. 
Aangrenzende houten voorwerpen zoals plinten en meubels, kunnen ook worden beschadigd.

Ons werkgebied

ABC ongedierte werkt in verschillende regio’s. Last van motten? Geen probleem. ABC ongedierte werkt dagelijks aan mottenbestrijding in Amsterdam, mottenbestrijding in Leiden, mottenbestrijding in Utrecht, mottenbestrijding in Rotterdam, mottenbestrijding in Almere, mottenbestrijding in Breda, mottenbestrijding in Den Haag, mottenbestrijding in Tilburg, mottenbestrijding in Eindhoven, mottenbestrijding in Zuid-Holland, mottenbestrijding in Noord-Holland, mottenbestrijding in Brabant en mottenbestrijding in Utrecht.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

Waarom ongediertebestrijding

Ongedierte dringt op veel meer manieren uw woning binnen dan veel mensen weten. Naast openstaande ramen en deuren, vinden zij andere ingangen. Kieren vanaf 1 centimeter zijn al groot genoeg voor knaagdieren zoals muizen en ratten om binnen te komen. De meeste insecten hebben zelfs maar een enkele millimeter ruimte nodig. Bij onze Inspectie en het bestrijden van ongedierte controleren wij dan ook altijd of de zogenaamde entry-points (toegangswegen) afgedicht zijn. Het is belangrijk ratten te bestrijden met de juiste middelen.

De aanwezigheid van ongedierte maakt dat veel mensen zich niet meer prettig voelen in hun eigen huis of leefomgeving. Zij veroorzaken zelfs angstklachten en kunnen leiden tot psychische problemen. Niet zo gek wanneer we ons bedenken dat ongedierte zorgt voor geluidsoverlast, jeuk, slechte nachtrust en onhygiënische situaties. Daarnaast kan ongedierte ook voor ernstige materiële schade zorgen.


 SCHADE

Knaagdieren knagen aan elektra-kabels en zijn vaak de oorzaak van kortsluiting of moeilijk verklaarbare elektra problemen.


 BESMETTELIJK

Ongedierte kan besmettelijke ziektes bij zich dragen en deze door hun urine en uitwerpselen verspreiden. Het zijn vaak schadelijke dieren die u ziek kunnen maken.


 AANVALLEN

Wanneer ongedierte zich bedreigd voelt kan dit tot gevolg hebben dat zij agressief worden, u aanvallen, bijten of steken.


 VOEDSELINFECTIE

Doordat ongedierte aan voeding knaagt kan voedsel geïnfecteerd raken. Ook beschadigen zij verpakkingen waardoor voedsel eerder bederft.


 ANGST

Overlast van ongewenste dieren in huis veroorzaakt voor veel mensen angst, een onprettig gevoel en stress. Op den duur heeft dit gevolgen voor de nachtrust en leidt de overlast soms zelfs tot psychische problemen.