Wespen bestrijden

Effectieve bestrijding vanaf € 55,00

 • Spoed bestrijding
 • Ook in avond/weekend
 • Erkend bedrijf
 • Gecertificeerde medewerkers
 • Inspectie
 • Garantie
 • Particulier en zakelijk

Afspraak maken?
Bel naar 085 500 50 50 of vul ons contactformulier in.


Werkwijze

 1. Inspectie
 2. Bepalen aanpak bestrijding
 3. Prijsopgave
 4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

BEL 085 500 50 50

voor snelle, deskundige en effectieve bestrijding.

Meer over wespen

Wespen bestrijden

wespenEr zijn diverse middelen te koop om wespen te vangen. Vaak werken deze maar tijdelijk of verergeren zij zelfs het probleem. Wanneer de bron van de overlast niet wordt aangepakt, zal deze niet verdwijnen. Ofwel, het verwijderen of bestrijden van het wespennest is nodig om het probleem op te lossen. Verwijder nooit zelf een wespennest. Dit kan levensgevaarlijk zijn! Laat dit werk over aan een deskundige op het gebied van wespenbestrijding. Deze heeft kennis van zaken en toegang tot effectieve middelen die voor particulieren niet verkrijgbaar zijn.

Wilt u weten wat ABC ongedierte voor u kan betekenen, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een Inspectie of bestrijding? Bel met 085 500 50 50, vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@abcongedierte.nl. Ons team van deskundigen staat voor u klaar!

Wespen algemeen

In Nederland komen verschillende soorten wespen voor. De meest bekende is de gewone wesp. Een klein zwart geel kleurig beestje dat ongeveer 1,5 a 2 cm groot is. Ook de Duitse wesp komt in Nederland veel voor. Elke wespensoort heeft een eigen levensstijl en manier van nesten bouwen.

Wespen eten muggen, vliegen en andere insecten en zijn daarom op zich nuttige beestjes. Maar helaas kunnen ze ook zorgen voor overlast.

Gevolgen overlast wespen

Omstreeks april ontwaken wespenkoninginnen uit hun winterslaap. Zij zullen dan een nieuw nest maken en eitjes leggen. Een wespenkoningin legt per dag ongeveer 100 eitjes en een volgroeid wespennest kan wel 3000 tot 10.000 wespen herbergen. Indien er voldoende voedsel te vinden is voor de werkbijen kan een klein wespennest dus al snel uitgroeien tot een enorm nest. Een enkele wespenkoningin kan resulteren in een groot nest met alle overlast van dien. Indien u een wespennest ontdekt is het dan ook raadzaam om in te grijpen.

Zolang een wesp niet wordt gestoord, heb je over het algemeen niets te vrezen. Voelt een werkster zich bedreigd of raakt ze bekneld, dan steekt ze. Een wesp kan meerdere keren steken. De steken veroorzaken behoorlijke pijn. Wanneer een wespennest verstoord wordt kan je een hele colonne wespen achter je aan krijgen. Zij zijn agressief en kunnen steken. Een wespensteek kan levensgevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor het wespengif. Ongeveer 4% van de Nederlandse bevolking is allergisch voor het gif en jaarlijks overlijden er mensen ten gevolge van een wespensteek.

Ons werkgebied

Last van wespen? Geen probleem. ABC ongedierte werkt dagelijks aan wespenbestrijding in Amsterdam, wespenbestrijding in Leiden, wespenbestrijding in Utrecht, wespenbestrijding in Rotterdam, wespenbestrijding in Almere, wespenbestrijding in Breda, wespenbestrijding in Den Haag, wespenbestrijding in Tilburg, wespenbestrijding in Eindhoven, wespenbestrijding in Zuid-Holland, wespenbestrijding in Noord-Holland, wespenbestrijding in Brabant en wespenbestrijding in Utrecht.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

Waarom ongediertebestrijding

Ongedierte dringt op veel meer manieren uw woning binnen dan veel mensen weten. Naast openstaande ramen en deuren, vinden zij andere ingangen. Kieren vanaf 1 centimeter zijn al groot genoeg voor knaagdieren zoals muizen en ratten om binnen te komen. De meeste insecten hebben zelfs maar een enkele millimeter ruimte nodig. Bij onze Inspectie en het bestrijden van ongedierte controleren wij dan ook altijd of de zogenaamde entry-points (toegangswegen) afgedicht zijn. Het is belangrijk ratten te bestrijden met de juiste middelen.

De aanwezigheid van ongedierte maakt dat veel mensen zich niet meer prettig voelen in hun eigen huis of leefomgeving. Zij veroorzaken zelfs angstklachten en kunnen leiden tot psychische problemen. Niet zo gek wanneer we ons bedenken dat ongedierte zorgt voor geluidsoverlast, jeuk, slechte nachtrust en onhygiënische situaties. Daarnaast kan ongedierte ook voor ernstige materiële schade zorgen.


 SCHADE

Knaagdieren knagen aan elektra-kabels en zijn vaak de oorzaak van kortsluiting of moeilijk verklaarbare elektra problemen.


 BESMETTELIJK

Ongedierte kan besmettelijke ziektes bij zich dragen en deze door hun urine en uitwerpselen verspreiden. Het zijn vaak schadelijke dieren die u ziek kunnen maken.


 AANVALLEN

Wanneer ongedierte zich bedreigd voelt kan dit tot gevolg hebben dat zij agressief worden, u aanvallen, bijten of steken.


 VOEDSELINFECTIE

Doordat ongedierte aan voeding knaagt kan voedsel geïnfecteerd raken. Ook beschadigen zij verpakkingen waardoor voedsel eerder bederft.


 ANGST

Overlast van ongewenste dieren in huis veroorzaakt voor veel mensen angst, een onprettig gevoel en stress. Op den duur heeft dit gevolgen voor de nachtrust en leidt de overlast soms zelfs tot psychische problemen.