Ratten Bestrijden

Effectieve bestrijding vanaf € 55,00

 • Spoed bestrijding
 • Ook in avond/weekend
 • Erkend bedrijf
 • Gecertificeerde medewerkers
 • Inspectie
 • Garantie
 • Particulier en zakelijk

Afspraak maken?
Bel naar 085 500 50 50 of vul ons contactformulier in.


Werkwijze

 1. Inspectie
 2. Bepalen aanpak bestrijding
 3. Prijsopgave
 4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

BEL 085 500 50 50

voor snelle, deskundige en effectieve bestrijding.

Meer over ratten

Ratten bestrijden

rattenErvaart u overlast van ratten en wilt u ratten laten bestrijden in huis, ander gebouw of omgeving? Dan bent u op het juiste adres bij ABC Ongedierte. Het bestrijden van ratten verjagen kunt u het beste laten doen door professionals. Om ratten grondig te bestrijden is goed materiaal vereist. Zomaar iets in de winkel kopen kan verkeerd aflopen, gevaarlijk zijn en raden wij daarom ook af. Juiste kennis van het gebruik van producten en de toepassing daarvan is belangrijk. Daarbij merken wij op dat sommige soorten gif verboden zijn en ook nog eens averechts kunnen werken. Dit kan ervoor zorgen dat het probleem verergert.

Wilt u weten wat ABC ongedierte voor u kan betekenen, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een Inspectie of bestrijding? Bel met 085 500 50 50, vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@abcongedierte.nl. Ons team van deskundigen staat voor u klaar!

Ratten algemeen

In Nederland komen twee soorten ratten voor: de bruine en zwarte ratten. Vooral de bruine rat, de Rattus Norvegicus komt in Nederland veel voor. Deze ratten leven vaak in de rioolstelsels, maar leven ook boven de grond. Ratten laten zich in principe niet graag zien. Toch komt het in Nederland steeds vaker voor dat zij op allerlei locaties worden gesignaleerd. In steeds meer gemeenten breiden zij zich uit en vormen de ratten een risico voor onze gezondheid.

Gevolgen

Een rattenplaag kan vervelende gevolgen hebben. Ratten planten zich snel voort. Een vrouwtje kan iedere vier tot zes weken gedekt worden en krijgt gemiddeld 7 tot 12 jongen. De draagtijd is 21 tot 23 dagen maar meestal krijgt het vrouwtje zeven tot twaalf jongen. Een vrouwtje kan iedere vier tot zes weken gedekt worden. De jongen zijn vanaf 6 weken geslachtsrijp. U zult begrijpen dat er zonder ingrijpen al snel sprake is van een ware rattenplaag. Dus als u merkt dat er ratten in huis zijn, neem dan direct contact op!

Ratten zijn knaagdieren en hun tanden groeien hun leven lang door. Om hun snijtanden in goede staat te houden knagen zij. Niet alleen aan voedsel, maar ook aan leidingen, kabels, meubels en zo meer. Dit betekent dat er in huis schade kan ontstaan en de aanwezigheid van ratten zelfs kan leiden tot lekkages en kortsluiting. Ook zorgen ratten al snel voor stank- en geluidsoverlast.

Ratten maken vaak zogenaamde latrines. Dit zijn plekjes waar zij het liefst hun ontlasting doen. Op deze manier kan er een flinke ophoping van uitwerpselen van ratten ontstaan. In de ontlasting van ratten kunnen ziektekiemen en bacteriën voorkomen die slecht zijn voor uw gezondheid. Besmetting met speeksel of urine kan bijvoorbeeld leiden tot de Ziekte van Weil. Aarzel dus niet om ABC ongedierte in te schakelen om ratten te bestrijden.

Ons werkgebied

ABC ongedierte werkt in verschillende regio’s. Last van ratten? Geen probleem. ABC ongedierte werkt dagelijks aan rattenbestrijding in Amsterdam, rattenbestrijding in Leiden, rattenbestrijding in Utrecht, rattenbestrijding in Rotterdam, rattenbestrijding in Almere, rattenbestrijding in Breda, rattenbestrijding in Den Haag, rattenbestrijding in Tilburg, rattenbestrijding in Eindhoven, rattenbestrijding in Zuid-Holland, rattenbestrijding in Noord-Holland, rattenbestrijding in Brabant en rattenbestrijding in Utrecht.

Waarom ongediertebestrijding

Ongedierte dringt op veel meer manieren uw woning binnen dan veel mensen weten. Naast openstaande ramen en deuren, vinden zij andere ingangen. Kieren vanaf 1 centimeter zijn al groot genoeg voor knaagdieren zoals muizen en ratten om binnen te komen. De meeste insecten hebben zelfs maar een enkele millimeter ruimte nodig. Bij onze Inspectie en het bestrijden van ongedierte controleren wij dan ook altijd of de zogenaamde entry-points (toegangswegen) afgedicht zijn. Het is belangrijk ratten te bestrijden met de juiste middelen.

De aanwezigheid van ongedierte maakt dat veel mensen zich niet meer prettig voelen in hun eigen huis of leefomgeving. Zij veroorzaken zelfs angstklachten en kunnen leiden tot psychische problemen. Niet zo gek wanneer we ons bedenken dat ongedierte zorgt voor geluidsoverlast, jeuk, slechte nachtrust en onhygiënische situaties. Daarnaast kan ongedierte ook voor ernstige materiële schade zorgen.


 SCHADE

Knaagdieren knagen aan elektra-kabels en zijn vaak de oorzaak van kortsluiting of moeilijk verklaarbare elektra problemen.


 BESMETTELIJK

Ongedierte kan besmettelijke ziektes bij zich dragen en deze door hun urine en uitwerpselen verspreiden. Het zijn vaak schadelijke dieren die u ziek kunnen maken.


 AANVALLEN

Wanneer ongedierte zich bedreigd voelt kan dit tot gevolg hebben dat zij agressief worden, u aanvallen, bijten of steken.


 VOEDSELINFECTIE

Doordat ongedierte aan voeding knaagt kan voedsel geïnfecteerd raken. Ook beschadigen zij verpakkingen waardoor voedsel eerder bederft.


 ANGST

Overlast van ongewenste dieren in huis veroorzaakt voor veel mensen angst, een onprettig gevoel en stress. Op den duur heeft dit gevolgen voor de nachtrust en leidt de overlast soms zelfs tot psychische problemen.

Veelgestelde vragen over ratten

Zijn ratten gevaarlijk voor mensen?

Ratten kunnen gezondheidsrisico's met zich meebrengen voor mensen door het overbrengen van ziektes zoals de ziekte van Weil (leptospirose), hantavirus, en salmonella. Ze kunnen ook schade aan eigendommen veroorzaken door te knagen aan materialen en voedselvoorraden te besmetten.

Hoe komen ratten mijn huis binnen?

Ratten kunnen door zeer kleine openingen komen, zoals kieren onder deuren, openingen rond leidingen, en scheuren in muren of funderingen. Ze zijn uitstekende klimmers en kunnen ook via daklijnen of bomen toegang krijgen tot gebouwen.

Wat eten ratten?

Ratten zijn omnivoren en eten bijna alles. Ratten zijn dol op granen, zaden, noten, fruit, en voedselresten van mensen. Ze kunnen zich ook voeden met kleinere dieren en insecten als de gelegenheid zich voordoet. Zorg dat ratten niet bij je voedselvoorraad en afval kunnen komen.

Hoe kan ik een rattenplaag voorkomen?

Preventieve maatregelen omvatten het afdichten van toegangspunten, het opruimen van voedselbronnen en afval, het regelmatig schoonmaken van keukens en opslagruimtes, en het vermijden van rommel waar ratten zich kunnen verbergen of nestelen.

Hoe weet ik of ik ratten heb?

Tekenen van een rattenplaag omvatten uitwerpselen, knaagschade, loopsporen, vetvlekken langs muren, geluiden van knagen of beweging, en zichtwaarnemingen van de ratten zelf. Ratten knagen veel, dus door goed op te letten op knaagsporen,

Hoe bestrijd ik ratten?

Ratten laten zich niet graag vangen. Rattenbestrijding kan bestaan uit het gebruik van rattenvallen, rattengif, en het inschakelen van professionele ongediertebestrijdingsdiensten. Het is belangrijk om tevens preventieve maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Zo zijn er verschillende manieren om ratten te bestrijden, maar de beste manier is voorkomen dat ratten überhaupt in huis terecht komen. Door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk voedsel beschikbaar is, beperk je de kans op een plaag al enorm.

Hoe voorkom ik ratten door huisdiervoer?

Ratten vinden vaak hun weg naar binnen door voedselresten van huisdieren, zoals achtergelaten brokjes of voer in de tuin. Hoewel huisdieren veel vreugde brengen, vergroten deze resten de kans op ratten in de tuin. Voorkom rattenoverlast door zorgvuldig voer en voedselresten op te ruimen en door zowel de slaapplaatsen van huisdieren als de tuin goed te onderhouden, om zo schuilplaatsen te minimaliseren.


Om deze redenen is het dus belangrijk dat u ongediertebestrijding direct overlaat aan professionals zodra u deze ontdekt.

Met het inschakelen van professionele ongedierte bestrijding kunt u veel onnodige problemen oplossen en voorkomen. Bel geheel vrijblijvend naar 085 500 50 50 en wij zoeken samen met u naar een passende en betaalbare oplossing voor uw probleem.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.