Zilvervisjes bestrijding

Effectieve bestrijding vanaf € 55,00

 • Spoed bestrijding
 • Ook in avond/weekend
 • Erkend bedrijf
 • Gecertificeerde medewerkers
 • Inspectie
 • Garantie
 • Particulier en zakelijk

Afspraak maken?
Bel naar 085 500 50 50 of vul ons contactformulier in.


Werkwijze

 1. Inspectie
 2. Bepalen aanpak bestrijding
 3. Prijsopgave
 4. Akkoord? Wij gaan direct aan de slag

BEL 085 500 50 50

voor snelle, deskundige en effectieve bestrijding.

Meer over zilvervisjes

Zilvervisjes bestrijden

zilvervisGoede hygiëne is niet genoeg om van zilvervisjes af te komen. Dit komt doordat zilvervisjes vaak tussen de muren, in isolatiemateriaal, boeken en op andere beschermde plaatsen verblijven. Door de luchtvochtigheid omlaag te brengen, bijvoorbeeld door ventilatie en vochtvreters te gebruiken, wordt een woning minder aantrekkelijk voor deze dieren. Er zijn diverse middelen te koop om zilvervisjes te bestrijden. Werken deze niet of onvoldoende dan is het raadzaam een professional in te schakelen om de zilvervisjes te bestrijden.

Wilt u weten wat ABC ongedierte voor u kan betekenen, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor een Inspectie of bestrijding? Bel met 085 500 50 50, vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar info@abcongedierte.nl. Ons team van deskundigen staat voor u klaar!

Zilvervisjes algemeen

Zilvervisjes zijn insecten die in veel huishoudens voorkomen. Als u deze beestjes regelmatig tegenkomt of in grote mate, is dat vaak een teken dat u woning te vochtig is en meer ventilatie nodig is.

Het zilvervisje (Lepisma saccharina) is een klein insect, De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die op het lichaam zitten. De beestjes zijn watervlug, net als een vis. Zilvervisjes worden ongeveer een centimeter lang en worden in Nederland vooral gevonden in vochtige hoeken in badkamers of keukenkastjes. Zilvervisjes hebben een lang en plat lichaam en worden 12 tot 30 mm lang. De voorzijde is rond en het lijf eindigt in een punt. De kleur van het insect is glanzend grijs (zilver). De eieren zijn ovaal en zijn ongeveer 0,8 millimeter lang. De kop van het insect loopt breder uit. In het algemeen ziet het lichaam er enigszins als een wortel uit. De sprieten zijn korter dan het lichaam.

Gevolgen overlast zilvervisjes

Zilvervisjes verblijven vaak op niet al te hygiënische plekken. Zo kunnen zilvervisjes schimmels, bacillen en virussen verspreiden op eten en contactpunten zoals deurklinken, lichtknoppen, keukenbladen en dergelijke. Hierdoor kunnen mensen en huisdieren ziek worden. Ze vallen dus in dezelfde categorie ongedierte zoals de kakkerlakken en ratten.

Ons werkgebied

Last van zilvervisjes? Geen probleem. ABC ongedierte werkt dagelijks aan zilvervisjesbestrijding in Amsterdam, zilvervisjesbestrijding in Leiden, zilvervisjesbestrijding in Utrecht, zilvervisjesbestrijding in Rotterdam, zilvervisjesbestrijding in Almere, zilvervisjesbestrijding in Breda, zilvervisjesbestrijding in Den Haag, zilvervisjesbestrijding in Tilburg, zilvervisjesbestrijding in Eindhoven, zilvervisjesbestrijding in Zuid-Holland, zilvervisjesbestrijding in Noord-Holland, zilvervisjesbestrijding in Brabant en zilvervisjesbestrijding in Utrecht.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.

Waarom ongediertebestrijding

Ongedierte dringt op veel meer manieren uw woning binnen dan veel mensen weten. Naast openstaande ramen en deuren, vinden zij andere ingangen. Kieren vanaf 1 centimeter zijn al groot genoeg voor knaagdieren zoals muizen en ratten om binnen te komen. De meeste insecten hebben zelfs maar een enkele millimeter ruimte nodig. Bij onze Inspectie en het bestrijden van ongedierte controleren wij dan ook altijd of de zogenaamde entry-points (toegangswegen) afgedicht zijn. Het is belangrijk ratten te bestrijden met de juiste middelen.

De aanwezigheid van ongedierte maakt dat veel mensen zich niet meer prettig voelen in hun eigen huis of leefomgeving. Zij veroorzaken zelfs angstklachten en kunnen leiden tot psychische problemen. Niet zo gek wanneer we ons bedenken dat ongedierte zorgt voor geluidsoverlast, jeuk, slechte nachtrust en onhygiënische situaties. Daarnaast kan ongedierte ook voor ernstige materiële schade zorgen.


 SCHADE

Knaagdieren knagen aan elektra-kabels en zijn vaak de oorzaak van kortsluiting of moeilijk verklaarbare elektra problemen.


 BESMETTELIJK

Ongedierte kan besmettelijke ziektes bij zich dragen en deze door hun urine en uitwerpselen verspreiden. Het zijn vaak schadelijke dieren die u ziek kunnen maken.


 AANVALLEN

Wanneer ongedierte zich bedreigd voelt kan dit tot gevolg hebben dat zij agressief worden, u aanvallen, bijten of steken.


 VOEDSELINFECTIE

Doordat ongedierte aan voeding knaagt kan voedsel geïnfecteerd raken. Ook beschadigen zij verpakkingen waardoor voedsel eerder bederft.


 ANGST

Overlast van ongewenste dieren in huis veroorzaakt voor veel mensen angst, een onprettig gevoel en stress. Op den duur heeft dit gevolgen voor de nachtrust en leidt de overlast soms zelfs tot psychische problemen.