ABC-horeca

Horeca ongedierte bestrijding

Iedere horecagelegenheid waar voedsel en drank wordt geconsumeerd en/of bereid, loopt het risico op overlast van ongedierte. De kans op besmetting door plaagdieren is groot. Etens- en drinkwaren hebben nu eenmaal een grote aantrekkingskracht op insecten en knaagdieren als muizen en ratten. Hebben zij eenmaal een voedingsbron gesignaleerd, dan breidt het probleem zich vaak al snel uit. Het is dan zaak dat u er snel bij bent om deze muizen en ratten te vangen, bestrijden en verwijderen.

Houd uw horeca veilig

Wij weten als geen ander hoe kwetsbaar u bent en welke gevaren ongedierte en insecten zoals muizen, ratten, mieren, vliegen, wespen en kakkerlakken kunnen opleveren voor de voedselveiligheid en hygiëne binnen uw bedrijf. De kans op besmetting door de uitwerpselen van ongedierte en plaagdieren ligt helaas continue op de loer.

Imagoschade door ongedierte

Steeds meer consumenten bekijken op internet de reviews over uw bedrijf. Slechts één bericht over de aanwezigheid van ongedierte en mogelijk onhygiënische omstandigheden in uw horecagelegenheid kan tot grote imagoschade leiden met de nodige gevolgen van dien. Dit is precies waarom ongediertebestrijding zo belangrijk is. Ratten of muizen in uw horeca etablissement kunnen ervoor zorgen dat klanten en/of bezoekersaantallen binnen de kortste keren teruglopen.

Wetgeving betreft hygiëne

U heeft verder ook te maken met de NVWA (Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit) die met regelmaat de voedselveiligheid en hygiënische omstandigheden binnen Nederlandse lunchrooms en horecagelegenheden streng controleert.

Inspectie

Vanaf 1 februari 2019 is de Algemene Maatregel van Bestuur onder de gewijzigde Gezondheidswet in werking getreden. Dit betekent dat de resultaten van de inspecties die binnen bepaalde gemeenten zijn uitgevoerd openbaar worden gemaakt. Informatie over de resultaten van de NVWA-inspecties rondom de voedselveiligheid van lunchrooms in horecagelegenheden in de gemeenten: Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn inmiddels openbaar. En stapsgewijs ook de informatie over horecagelegenheden in de overige gemeenten.

Voldoet u als eigenaar aan de inspectiepunten van de NVWA? Dan is de openbaarheid van de inspectieresultaten uiteraard alleen maar positief! In het geval dat de NVWA op basis van de inspectie verbeterpunten oplegt (omdat er zich bijvoorbeeld een plaag aan muizen of ratten voordoet die u nog moet bestrijden en verwijderen), verscherpt toezicht inzet, of overgaat tot sluiting van uw bedrijf, zijn de gevolgen voor u en uw klandizie minder positief.

Werkwijze

Wij helpen u graag bij het positief houden van de reviews en inspectieresultaten en ook het voorkomen of herstellen van wellicht negatieve publicaties die al zijn verspreid. Ieder bedrijf is anders en daarom gaan wij steeds samen met u op zoek naar maatwerk en de preventie- en/of bestrijding oplossingen die aansluiten bij uw bedrijf en mogelijkheden. Of het nu gaat om het voorkomen van de hinder die ongedierte u en uw klanten kan bezorgen, of het op korte termijn oplossen van al bestaande problemen. Wij zijn er van overtuigd dat er in overleg voor ieder probleem een oplossing op maat is.

Contact

Voor muizenbestrijding, rattenbestrijding en het verwijderen van overig ongedierte binnen uw horeca etablissement in onder andere Den Haag, Amsterdam en Utrecht, kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 085 500 50 50 voor een Inspectie. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk het prijzenoverzicht. Onze klanten delen ook graag hun ervaringen met u.

Ook voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek over het maatwerk dat ABC-ongedierte op het gebied van preventie en bestrijding aanbiedt kunt u ons bereiken via 085 500 50 50 of ons contactformulier invullen.

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze cookie policy hier.